‘Ajax gaat erg dure spelers kopen van Champions League miljoenen’

Ajax verdiende dit jaar al zón 93 miljoen euro aan inkomsten in de Champions League. En het sprookje is nog niet over. Ze staan in de halve finale van het miljoenenbal. De verwachting is dat na dit seizoen de beste spelers zullen worden weggekocht en daarvoor moet natuurlijk wel iets voor worden teruggehaald.

Frenkie de Jong vertrekt voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona en wordt vermoedelijk gevolgd door Matthijs de Ligt (meer dan 70 miljoen euro). Ook Hakim Ziyech, David Neres en Nicolás Tagliafico zouden kunnen gaan vertrekken en dat betekent dat directeur spelerszaken Marc Overmars al druk bezig is op de transfermarkt. Hij heeft Razvan Marin (Standard Luik) en Kjell Scherpen (FC Emmen) reeds binnengehaald en Kik Pierie (sc Heerenveen) moet volgen.

De voormalige buitenspeler van Arsenal heeft echter ook wat grotere vissen op zijn verlanglijstje staan. Martin Ödegaard moet naar de Johan Cruijff ArenA komen, maar Real Madrid wil hem liever verhuren dan verkopen. De Noor kost in ieder geval meer dan 20 miljoen euro, maar dat kan Ajax wel betalen. Ook de naam van Cristian Pavón staat op de shortlist van de Amsterdammers en Boca Juniors vraagt naar verluidt eenzelfde soort bedrag voor zijn smaakmaker als De Koninklijke.

Dan is daar ook nog Alexander Isak, die indruk maakt op huurbasis bij Willem II, maar officieel eigendom is van Borussia Dortmund. De grootmacht uit de Bundesliga verlangt 30 miljoen euro voor zijn jonge spits en dat is misschien wel een brug te ver voor de huidige nummer één van de Nederlandse competitie.

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer