AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

PSG zint op wraak! ‘Grootmacht wil de Ligt en Van de Beek kopen van Ajax’

Gisteren werd bekend dat Frenkie de Jong zijn carriere na deze zomer zal voortzetten bij FC Barcelona. Dit is tegen het zere been van de Franse grootmacht Paris Saint-Germain. Ze zinnen nu op wraak.

De Telegraaf meldt op donderdagmorgen: “Paris Saint-Germain laat zich niet uit het veld slaan door het mislopen van Frenkie de Jong en heeft zich bij Ajax gemeld om aanvoerder Matthijs de Ligt over te nemen. In het verlengde daarvan informeerde de kampioen van Frankrijk ook naar Ajax-middenvelder Donny van de Beek. Zijn naam dook vorige week ook al op in de Franse media.”

De krant gaat verder: “De Ligt (19) heeft bij Ajax aangegeven open te staan voor een volgende stap in zijn carrière en een dienstverband bij een grote Europese topclub te ambiëren. Zijn contract, dit seizoen tussentijds verbeterd, loopt tot medio 2021. Voor de centrale verdediger werd eerder interesse getoond door FC Barcelona, Bayern München, Manchester City en Juventus. Herhaaldelijk sierde de international van Ajax de cover van de Spaanse sportkranten, alleen of samen met De Jong.”

Een transfer naar Camp Nou ligt echter niet voor de hand voor de jonge international van het Nederlands elftal… “Een Spaanse dubbelslag ligt vooralsnog niet voor de hand. Paris Saint-Germain en Juventus hebben de beste papieren voor De Ligt. Voor de Ajacied is vooral van belang dat hij bij zijn nieuwe club de zekerheid krijgt van een basisplaats. De Leiderdorper wil wekelijks aan spelen toekomen met het oog op zijn persoonlijke ontwikkeling en zijn positie bij het Nederlands elftal, omdat na zijn eventuele eerste seizoen (2019/’20) in het buitenland het Europees kampioenschap plaatsvindt. Plaatst De Ligt zich met Oranje voor dat toernooi, dan zal hij twee wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.