Hoe presteren de aankopen van Ajax tot nu toe?

Hoe presteren de aankopen van Ajax tot nu toe?

Ajax kent een vliegende start in de Champions League, 7 punten uit 3 wedstrijden om precies te zijn en hierdoor staat de Amsterdamse club op de gedeelde eerste plaats. Door het behouden van talenten zoals Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt beschikt Ajax over een enorm sterke selectie. Ook Marc Overmars heeft de afgelopen transferperiode niet stil gezeten, door grote namen zoals Daley Blind en Dusan Tadic uit de Premier League te contracteren heeft Ajax een mix van talenten en ervaren spelers. De investering van 41 miljoen is voor Nederlandse begrippen een enorm bedrag, maar betalen deze transfers zich ook uit?

Hoe presenteren deze spelers zich?

Ajax heeft in 2018 vijf nieuwe spelers gekocht, namelijk Daley Blind, Dusan Tadic, Hassane Bandé, Zakaria Labyad en Perr Schuurs. Van deze 5 transfers heeft er één speler nog niet gespeeld voor Ajax 1, dit is Hassane Bandé. De linksbuiten van KV Mechelen afkomstig heeft in een oefenwedstrijd zijn linker kuitbeen gebroken.

Daley Blind

De duurste aankoop van Ajax is Daley Blind, de 28-jarige verdediger is voor 16 miljoen euro overgekomen van Manchester United. Daley is een basisspeler bij Ajax en wordt als centrale verdediger neergezet en als verdedigende middenvelder. Daley is een ervaren speler en een vaste kracht voor Ajax. Hoewel Daley op meerdere posities uit de voeten kan vinden de meeste analisten hem het beste spelen net voor de verdediging.

Dusan Tadic

Ook Dusan Tadic is een vaste kracht voor het eerste team van Ajax. De 29-jarige middenvelder/aanvaller is gehaald voor 11,4 miljoen euro. Ook Dusan kan op meerdere posities uit de voeten, momenteel zien we Dusan vaak op linksbuiten. Tegen Bayern München koos trainer Erik ten Hag voor Tadic in de spitspositie, dit pakte goed uit doordat Tadic veel beweging bracht. Dusan Tadic is een gedisciplineerde speler die het team moraal hoog probeert te houden.

Perr Schuurs

Perr Schuurs is afkomstig van Fortuna Sittard. De 18-jarige Limburger heeft zijn debuut gemaakt tegen zijn oude club en heeft in deze wedstrijd zelfs een goal gemaakt. Verder speelt Schuurs nog niet veel in het eerste van Ajax. Momenteel is de centrale verdediger actief bij Jong Ajax.

Zakaria Labyad

Zakaria Labyad is voornamelijk wisselspeler bij Ajax 1. Labyad is gehaald bij FC-Utrecht voor een bedrag van 6 miljoen euro. Hoewel Labyad een goede band heeft met Erik ten Hag doordat ze samen bij FC-Utrecht actief waren, heeft hij nog niet veel speeltijd gekregen. In eerdere interviews heeft Labyad aangegeven te balen van zijn wisselplaats, maar de strijd is nog niet gestreden.

Opbrengsten Champions League

Doordat Ajax zich eind Augustus had geplaats voor de Champions League verdiende de Amsterdamse club 42 miljoen euro. Hiermee zijn de transferkosten dus in één klap terugverdiend. Mocht Ajax zich plaatsen voor de volgend ronde van de Champions League dan staat er opnieuw een groot bedrag te wachten. De strategie van Ajax – grote bedragen investeren – lijkt dus tot dusver te werken.
Bron: Weddenopsport.eu

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!
Nog niemand reageerde.

Reageer