Erik ten Hag heeft boodschap voor Van de Beek en zijn zaakwaarnemer

Donny van de Beek kan dit seizoen net altijd rekenen op een basisplaats bij Ajax. Iets wat de middenvelder totaal niet aanstaat. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers schermde daarom met buitenlandse interesse, maar dat is niet helemaal goed gevallen bij oefenmeester Erik ten Hag.

De coach laat namelijk in een interview met Voetbal International weten: “Individuele belangen spelen altijd een rol in het groepsproces. Alleen een speler moet wel inzien dat alles afhankelijk is van de teamprestatie. Alleen als het team draait en presteert, kan een speler zich individueel ontwikkelen. Een speler die bijvoorbeeld inzet op een transfer, krijgt dat sneller voor elkaar als hij in een goed draaiende ploeg speelt. Het team staat dus altijd bovenaan, dat besef moet bij een speler leven.”

Ten Hag gaat verder: “Maar de omgeving snapt dat niet. En dan vooral de agenten, die spelen daar niet altijd een goede rol in.” Ten Hag lijkt een subtiele sneer uit te delen aan Albers. “Agenten hebben een ander belang. De speler is hun melkkoe, dus die moet spelen. Dat botst nog wel eens met het teamproces, maar dat is niet nieuw. Daar moeten we mee om kunnen gaan.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!
Nog niemand reageerde.

Reageer