AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

VIDEO: Samenvatting Lyon – Ajax (3-1)

Klik hier voor de samenvatting van deze pot!

Ajax heeft de finale van de Europa League weten te bereiken door met 3-1 te verliezen van Olympique Lyon. De heenwedstrijd werd vorige week met 4-1 gewonnen. Een ongekende prestatie van de Amsterdammers.

Ajax was in de eerste helft heer en meester en kwam ook op voorsprong in Lyon door een goal van Kasper Dolberg. Hij stifte de bal subtiel over de keeper heen. In de 45ste minuut kreeg Lyon een penalty die beheerst werd ingeschoten door vedette Alexandre Lacazette. Ene minuut later werd het ook 2-1 wederom door Lacazette. Een grote domper voor de Amsterdammers.

In de tweede helft bleef het lang 2-1. In de 80ste minuut was het Ghezzal die de 3-1 binnen kopte. Toen werd het nog erg spannend. Helemaal omdat Nick Viergever zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. Toch hield Ajax stand en komt het op 24 mei uit tegen Manchester United.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.