AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

BREAKING: Amsterdam Arena heet vanaf vandaag de Johan Cruijff ArenA!

De Amsterdam Arena is vanaf vandaag verleden tijd. Het stadion zal de naam gaan dragen van Johan Cruijff. De legendarische nummer 14 die vorig jaar overleed. Vandaag zou hij 70 jaar zijn geworden. Een supermooi gebaar dat eigenlijk al veel eerder had gemoeten. Officieel gaat het de ‘Johan Cruijff ArenA’ heten.

Ajax maakt in een officiële verklaring bekend dat het een intentieovereenkomst heeft gesloten met het bestuur van het stadion en de gemeente Amsterdam om de Amsterdam ArenA om te dopen naar de Johan Cruijff ArenA.

Meteen na het overlijden van Cruijff op 24 maart 2016 gingen stemmen op voor een naamsverandering van de Arena, maar het definitieve besluit liet lang op zich wachten. Dat kwam vooral door de belangen van diverse stakeholders, die echter alsnog overstag zijn gegaan. De Arena gaat nu eindelijk de Johan Cruijff Arena heten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.