AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-kennis nu toegepast bij Anderlecht’

De 72-jarige Urbain Haessaert is momemteel verantwoordelijk voor de scouting bij Anderlecht. Jarenlang was hij dat bij Ajax. Voor de Amsterdammers haalde hij o.a Toby Alderweireld en Jan Vertonghen binnen. Nu past hij zijn kennis toe bij de Belgische topclub uit Brussel.

Anderlecht organiseerde deze week voor het derde jaar op rij talentendagen, iets waarmee begonnen is op aanraden van Haesaert. De scout nam het idee mee van Ajax, waar het al jaren gebeurt. Toch heeft Ajax ook nadelen gehad van het werk van de scout bij Anderlecht, want als hij er niet was geweest had het Belgische supertalent Dennis Praet nu in Nederland gespeeld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.