AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Johan Cruijff pleit voor afschaffen van de winterstop’

Johan Crijff is geen voorstander van de winterstop. Hij ziet deze liever afgeschaft worden. Spelers zijn hedendag goed genoeg getraind om ook tijdens de feestdagen door te voetballen. Dat schrijft Cruijff maandag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

“Ooit moest je tijdens de winter elke week afwachten of er wel gevoetbald kon worden. Daarom had een winterstop toen nog nut”, schrijft Cruijff. “Nu heb ik vooral bedenkingen bij een onderbreking van de competitie. Die werden laatst versterkt toen ik las dat iemand van FC Twente het na een afgelaste wedstrijd had over een dag extra rust. In die goed bedoelde opmerking zit een beetje de makke van het Nederlandse voetbal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.