‘Niet spelende Aldwerweireld moet vrezen voor plek bij Rode Duivels’

Toby Alderweireld dreigt zijn basisplaats bij de nationale ploeg te verliezen. De voormalig Ajacied was altijd een vaste prik in het basiselftal van de Rode Duivels, maar moet vanwege zijn reserverol bij Atlético Madrid rekening houden met een WK-loze zomer. Bondscoach Marc Wilmots bevestigde donderdag dat hij van plan is te experimenteren tijdens de eerstvolgende interlands.

“Toby speelt niet veel bij Atlético Madrid en ik moet ook denken aan wat er binnen acht maanden gebeurt”, aldus Wilmots. “Onze scouts hebben een aantal rechtsachters gevolgd en Thomas Meunier had de beste rapporten”, vervolgt Wilmots, die de back van Club Brugge mogelijk laat debuteren. “Deze selectie is dus met het oog op de toekomst. We volgen Meunier al een lange tijd. Over zijn kwaliteiten stellen we ons geen vragen. Nu is het afwachten hoe hij in de groep integreert.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer