AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hele grote telecomapparatuurfabrikant wil Ajax gaan sponsoren’

Het Chinese Huawei, de grootste fabrikant van telecomapparatuur ter wereld, overweegt een Nederlandse voetbalclub te sponsoren om zijn naamsbekendheid te vergroten. Het heeft grootse plannen en wil in 2015 de derde speler op de smartphonemarkt zijn, ook in Nederland, zo verzekert directeur Leon He in gesprek met Z24.

Eén van de grootste contracten die op korte termijn afloopt is die van Ajax. Aegon stopt in de zomer van 2014 als hoofdsponsor van de Amsterdamse club. Ajax is volgens Frank van den Wall Bake in gesprek met drie niet-Nederlandse multinationals over het hoofdsponsorschap. Huawei zit daar volgens de sportmarketingdeskundige, die nauw was betrokken bij de onderhandelingen tussen Ajax en Aegon, niet tussen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.