AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Sporten en ontspannen

Van sporten word je moe. Maar sporten is tegelijkertijd uitermate ontspannend. Ook voetballen heeft die mooie mix van inspanning en ontspanning. Even nergens anders mee bezig zijn dan met die ene welgemikte voorzet die het hoofd van je teamgenoot weet te vinden zodat de bal moeiteloos in het doel van de tegenstander belandt, YES! Of met een prachtige sliding de uitbraak van een vijandige aanvaller stuiten, deze keer zonder een gele kaart aan je broek te krijgen, YES! En dan na afloop met je maten de wedstrijd nog eens dunnetjes overdoen in de kantine, heerlijk toch?

Topsporters zijn meesters in het ontspannen
Topsporters die bij een eredivisieclub als Ajax spelen, weten als geen ander dat ontspanning na sportieve prestaties een must is. Fysiologisch gezien is het belangrijk dat je spieren rust krijgen na intensieve inspanning en dat geldt zeker niet alleen voor goed getrainde spelers. Fysiologen relateren inspanningsniveaus altijd aan de conditie van degene die de inspanning levert. Al presteert een ongetrainde bankzitter objectief gemeten veel minder dan een getrainde sporter, op 80% van je kunnen presteren is voor iedereen even zwaar. Professionals zitten na een training of wedstrijd vaak in de sauna. Kijk eens op internet voor handige sauna kortingsbonnen, voor jou en je teamgenoten zou dat ook wel eens interessant kunnen zijn!

Voetballen is meer dan voetballen alleen
Je houdt van het spel, anders bracht je niet zo veel uren door op de groene zoden van het voetbalveld. Misschien is voetballen voor jou vooral een uitlaatklep voor de opgebouwde spanningen van je werk. Misschien is het ook een manier om je zitvlees in beweging te brengen en wat pondjes kwijt te raken. Maar wat ook je motivatie is, als het om de voetbalsport gaat ben je behoorlijk fanatiek. Vanaf de tribune of voor de televisie leef je intens mee met de successen en de mislukkingen van je favoriete club. Op de grasmat ga je tot het gaatje om alle kansen te benutten en de wedstrijd te winnen. Dus ook voor jou als amateursporter is het belangrijk dat je spieren rust krijgen na de prestaties die je levert in trainingen en wedstrijden. Kijk ook eens op Groupon voor meer kortingsbonnen en trakteer jezelf en je teamgenoten op een ontspannend uitje!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.