AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Eriksen: ‘Meest waardevolle speler in Eredivisie’

De supporters van Ajax lijken niet erg gelukkig te kunnen zijn met de wedstrijd die Christian Eriksen woensdag speelde in Engeland. De Deense middenvelder maakte in de interland op Parken veel indruk en de Engelse pers schenkt nu haast dagelijks aandacht aan de nog altijd maar achttienjarige Eriksen. Martin Jol, voormalig trainer van de Deen, vindt de hype niet overdreven.

De oefenmeester liet Eriksen een ruim jaar geleden debuteren in het eerste elftal van Ajax en is lyrisch over de spelmaker. “Over anderhalf jaar zal hij al te goed zijn voor de Eredivisie”, werd Jol geciteerd. “Hij is op het moment waarschijnlijk al de speler die het meest waard is van alle spelers in de Nederlandse competitie. Hij is één van de grootste talenten die Ajax ooit heeft gehad op de nummer tien positie.”

Jol adviseert de Engelse clubs om niet te lang te wachten, voordat Eriksen onbetaalbaar is geworden. “Als ik Manchester City zou zijn, had ik Christian direct gekocht en hem nog even bij Ajax laten spelen”, zei de coach. “Hij kan de beste nummer tien van Europa worden, daarvan ben ik overtuigd. Links, rechts, een passeerbeweging, een schot: hij heeft alles wat een goede spelmaker moet hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.