AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Meer dan tien clubs wilden Mounir El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui maakte zich in de afgelopen weken niet erg populair bij Ajax. De aanvaller meldde zich na het verliezen van zijn basisplaats tegen AC Milan ziek voor de wedstrijden op Nederlandse grond onder Frank de Boer, omdat hij ‘geestelijk en fysiek’ niet in staat was om te spelen. Zaakwaarnemer Sigi Lens herkent het beeld van een lastpak echter totaal niet.

Volgens de belangenbehartiger bestaat er een verkeerd beeld over El Hamdaoui. “Ik heb Mounir een paar maanden onder me, hij is niet lastig”, zegt Lens in NUSport. “Dat is beeldvorming. Mounir is een op en top prof, alleen maar bezig met voetbal. Maar wel met een uitgesproken mening. Wat ‘ie zegt, daar staat hij voor. En hij geeft rustig zijn fouten toe.”

Of het gaat klikken tussen El Hamdaoui en De Boer, dat is nog de vraag. “Maar beiden zijn professioneel genoeg om met elkaar te werken. Ik las dat Mounir in genade was aangenomen, maar daar bleek in een gesprek met Ajax-directeur Rik van den Boog niets van. Sterker, Van den Boog is heel gecharmeerd van hem. Mounir hoeft helemaal niet weg bij Ajax.”

“En mocht het toch misgaan: er is belangstelling genoeg voor Mounir”, besloot Lens, die zijn cliënt zondag als invaller terug zag keren in de wedstrijd tegen NAC Breda. “Meer dan tien clubs hebben zich officieel gemeld voor hem. Bordeaux, VfB Stuttgart, Galatasaray; hij kan overal naar toe. Blijkbaar worden zijn kwaliteiten op grote schaal onderkend.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.