AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-fans beboet voor shirt met ‘1312′

Drie Ajax-fans hebben een verkapte belediging richting de politie moeten bekopen met een boete van 330 euro. Ze droegen een t-shirt met daarop ‘1312′, wat staat voor ACAB, oftewel All Cops Are Bastards.

Het drietal moest dinsdag voor de politierechter in Amsterdam komen en werd beboet wegens belediging. De Ajacieden werden op 18 april aangehouden rond de thuiswedstrijd van de Amsterdammers tegen Heracles Almelo. Het Openbaar Ministerie zegt verder te verwachten dat de mannen een stadionverbod zullen krijgen na deze veroordeling.

Het is de eerste keer dat iemand is veroordeeld voor het dragen van de cijfers 1312. Eerder is wel iemand veroordeeld die de afkorting ACAB op zijn jas droeg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.