AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Messi looft oud-Ajacied

Frank Rijkaard haalde Lionel Messi als 16-jarige bij het eerste elftal van Fc Barcelona en hamerde voortdurend op het teambelang. De oud-Ajacied sprak niet tegen dovemansoren. “Frank is voor mijn carrière tot nu toe enorm belangrijk geweest”, spreekt de Argentijnse aanvaller lovend in De Telegraaf. “Ik heb veel aan hem te danken. Hij geloofde in mij, liet mij debuteren en heeft me de eerste tijd in bescherming genomen.”

Waar andere trainers jonge talenten te vroeg laten opbranden, bracht Rijkaard het Argentijnse wonderkind in alle luwte. Voor zover dat bij FC Barcelona mogelijk is. “Frank vertelde me over zijn eigen ervaringen als speler. Over grote voetballers die het niet lang volhielden aan de top, omdat zij de teamdiscipline aan hun laars lapten. Mijn acties zijn waardeloos als het geen rendement oplevert. Dat ramde Frank er altijd in. Pep Guardiola heeft me vervolgens geleerd om pro-actiever te zijn en de juiste positie in het veld te kiezen om te kunnen toeslaan. Dat lukt aardig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.