AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Rommedahl: ‘Ajax mist een speler als mij’

Dennis Rommedahl werd net als Marko Pantelic afgelopen zomer voorbij gekeken door Ajax. De Deense rechtsbuiten kreeg geen contractverlenging en besloot voor een avontuur bij Olympiakos Piraeus. “Olympiakos is het Ajax van Griekenland. Ook wij moeten kampioen worden. We spelen 4-3-3 met vleugelspelers, voor mij erg prettig”, vertelt Rommedahl aan Voetbal International.

Ajax heeft op dit moment weinig vleugelspelers in de hoofdmacht. “Of je nu 4-3-3 voetbalt of 4-4-2, het ligt aan de uitvoering. Het is een leuke discussie, maar ondanks de traditie heeft Ajax de laatste jaren nauwelijks echte vleugelspitsen gehad”, zegt de Deen.

“De discussie dat Ajax met vleugels moet voetballen, vind ik lastig. Wat wil je als club”, zegt Rommedahl. “Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn de beste spelers ter wereld; vleugelaanvallers die vooral naar binnen trekken.” Het vertrek Martin Jol betreurt de Deen. “Al is het bij een club, de grootste van Nederland, onvermijdelijk.”

“Ajax móét presteren. Vorig seizoen presteerde Ajax geweldig: 85 punten, 106 goals. Het elftal is sindsdien nauwelijks veranderd. De gemiddelde leeftijd is laag, maar de kern is al langer intact. Uiteindelijk gaat het daarom”, vervolgt Rommedahl.

“Het is bekend dat Ajax en ik geen akkoord konden bereiken. Na mijn vertrek was het ook hun keuze géén alternatief te halen, maar te gokken op eigen jeugd. Maar had Ajax nu aan kop gestaan, dan had je niemand over mij en Marko gehoord”, aldus Rommedahl.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.