AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Cruijff: ‘Er gaat nu een voetbalwind waaien bij Ajax’

Johan Cruijff zegt verrast te zijn door de uitslag die de ledenraadverkiezing bij Ajax dinsdagavond opleverde. Het clubicoon laat in De Telegraaf weten dat de toetreding van zeven oud-profs tot de ledenraad van de Amsterdammers een positieve ontwikkeling kan zijn. “Er gaat nu een frisse voetbalwind waaien bij Ajax.”

De legendarische nummer veertien werd gesterkt in zijn mening. “Ik was verrast dat er zeven oud-spelers in de ledenraad zijn gekomen. Dit was het mooie bewijs dat, als puntje bij paaltje komt, voetballers altijd bereid zijn om te helpen.” Oud-spelers Aron Winter, Keje Molenaar, Peter Boeve, Barry Hulshoff, Dick Schoenaker en voormalig jeugdtrainer Dirk de Groot wonnen de verkiezingen voor het platform binnen Ajax. Ruud Haarms stelde zich met succes herkiesbaar.

Over een achtste kandidaat vond een tweede stemronde plaats. Co Meijer werd uit die laatste groep uiteindelijk gekozen, waarmee hij het achttal compleet maakte. De Ledenraad bestaat in totaal uit 24 afgevaardigden van de stemgerechtigde leden, geen deel uitmakend van het bestuur. Zij worden gekozen door de Algemene Leden Vergadering (ALV). De leden van de Ledenraad zijn gekozen voor een zittingsduur van drie jaar. De Ledenraad komt ongeveer zes keer per jaar samen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.