AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Zlatan wordt vergeleken met Van Basten’

Hij is misschien wel de grootste criticaster van Zlatan Ibrahimovic, maar voormalig Milan-trainer Arrigo Sacchi lijkt volledig omgeslagen. Sacchi was ooit trainer van Marco van Basten en vergelijkt hem inmiddels met de huidige spits van de Rossoneri.

Ibrahimovic maakt veel doelpunten is daarmee regelmatig beslissend geweest voor AC Milan. Dat hij een fantastische eerste seizoenshelft doormaakt, kan zelfs Sacchi niet ontkennen. In zijn column in de Gazetta dello Sport vergelijkt hij de Zweed zelfs met Milan-grootheid Marco van Basten.

“Het is waarschijnlijk niet correct om Ibra met Van Basten te vergelijken”, begint Sacchi zijn column voorzichtig. “Maar ik moet toegeven dat Zlatan in deze vorm niet minder belangrijk is voor zijn team dan Marco. Marco was tot dit seizoen meer een teamspeler en eleganter.”

Volgens Sacchi verdedigt de spits mee en aanvallend speelt hij op een manier die prettig is voor zijn teamgenoten. “Als hij op deze manier doorgaat, kan Zlatan Marco evenaren op het gebied van internationale titels en persoonlijke prijzen”, weet Sacchi.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.