AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van Hanegem: ‘Ajax is voor mij titelkandidaat nummer één’

Willem van Hanegem is te spreken over de manier waarop Frank de Boer momenteel de scepter zwaait bij Ajax. De oud-Feyenoorder vindt de Amsterdamse club zelfs titelkandidaat nummer één nu de voormalig verdediger het roer heeft overgenomen van Martin Jol. “De manier waarop De Boer bij Ajax op de bank van het eerste elftal is komen te zitten, spreekt me erg aan”, stelt de oud-international. “Gewoon, zonder te veel herrie, doorgeschoven na te zijn opgeleid bij de club en bij Bert van Marwijk. Zo zie ik het graag gaan. Ik verwacht heel veel van Frank.”

“Hij is nou een trainer die naar mijn idee het voetbal gewoon simpel houdt en er ook verder geen moeilijke verhalen omheen vertelt”, legt Van Hanegem uit in het Algemeen Dagblad. “Waarmee ik niet wil zeggen dat hij een ouderwetse trainer is. Natuurlijk niet, Frank is een man van deze tijd. Hij weet hoe hij met jonge spelers en de publiciteit om moet gaan. Dat weet hij, omdat hij een schat aan ervaring meebrengt en bovendien het vermogen heeft zijn gedachten over te brengen en mensen daarmee voor zich te winnen. Ja sorry, ik ben niet zo gauw heel positief en enthousiast, maar over hem nu toevallig wel.”

“Daarom snap ik er ook helemaal niets van dat ze bij Ajax formeel nog geen besluit hebben genomen over wat er na de winterstop moet gaan gebeuren. Het werd ‘over het weekeinde heen getild’. Valt er nog wat te tillen dan? Ze moeten deze gast voor minimaal vijf jaar vastleggen. Hij is een kerel die weet wat er bij Ajax in de jeugd rondloopt, hij weet wat het van je vraagt om naar het eerste overgeheveld te worden als jonkie en hij gaat met die kennis nieuwe jonge jongens beter maken. Dat is voor Ajax het beste. Voor iedere club eigenlijk, in Nederland, denk ik.

“Voorlopig heeft Ajax het aardig voor elkaar. Ik zie die club nu echt als titelkandidaat nummer een. Er zit nog heel veel groei in die ploeg en De Boer gaat dat in zijn voordeel gebruiken. Hij weet dat er uit te krijgen. De Boer heeft bovendien de mazzel dat PSV zijn beste speler, Ibrahim Afellay, verliest aan Barcelona en men verwacht dat Bryan Ruiz bij FC Twente vertrekt. Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik er van overtuigd ben dat Ajax kampioen wordt. Lijkt me een leuk proces om te volgen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.