AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ebecilio: ‘kreeg op mijn veertiende hartstilstand bij tandarts’

Lorenzo Ebecilio kan tevreden terugkijken op zijn debuut zondag in de hoofdmacht van Ajax tegen Vitesse (0-1) De buitenspeler speelde onbevangen, en was zijn directe tegenstander(s) enkele keren fraai de baas. Met name zijn onbevangen speelwijze maakte indruk. “Ik heb vanuit mijn taken gespeeld, gedaan wat de trainer me vroeg”, vertelt de negentienjarige aan De Telegraaf.

Zijn basisplaats kwam niet als een grote verrassing. “Vrijdag zat ik op trainen al in het team met de jongens die normaal gesproken spelen”, legt de tiener uit aan het dagblad. “En zaterdag moest ik meedoen bij de spelhervattingen. Dan weet je het wel. Maar officieel hoorde ik het zaterdagavond.”

Met zijn debuut in Ajax 1 boekte Ebecilio ook een overwinning op zichzelf. Net als Evander Sno speelt hij met een kastje in zijn borst. “Ik kreeg op veertienjarige leeftijd een hartstilstand bij de tandarts. Maar daar ondervind ik echt helemaal geen last meer van.” Hij was lovend over ploeggenoot en matchwinnaar Christian Eriksen. “Met Chris kan ik lezen en schrijven. Geef hem de bal en hij tovert ermee.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.