AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

De Boer wil talenten de kans geven

Trainer Frank de Boer wil talenten meer een kans geven om zich te bewijzen in het eerste van Ajax. Daarmee wil de nieuwe trainer van de Amsterdammers meer een kans geven aan de Ajax jeugd.

Lorenzo Ebicilio en Rodney Sneijder mochten vrijdag al meetrainen met de selectie van Ajax 1. Er bestaat zelfs een kans dat ze zondag al meegaan naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse. “Ze mochten meetrainen met het eerste omdat ze al lange tijd goed spelen bij Jong Ajax en ook goed trainen. Daar worden ze nu voor beloond”, aldus De Boer tegen De Telegraaf.

Hiermee wil De Boer de jeugd extra te stimuleren om in het eerste te komen. “Het is goed dat jonge spelers af en toe aan het eerste mogen ruiken”, aldus de opvolger van trainer Martin Jol. Vorig seizoen mochten slechts twee jeugdspelers debuteren in het eerste van Jol. Destijds waren het Roly Bonevacia en Florian Jozefzoon die, opvallend genoeg, mochten spelen tegen Vitesse.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.