AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax verdient 9,4 miljoen euro in Champions League

Ajax heeft financieel gezien goede zaken gedaan in de Champions League. De Amsterdammers plaatsten zich voor de knock-outfase van de Europa League en krijgen mede door de prestaties in de groepsfase 9,4 miljoen euro bijgeschreven op de bankrekening.

Elke deelnemer aan de Champions League krijgt 7,2 miljoen euro aan startgeld. Daarnaast ontvangt elke club ook nog eens 800.000 euro per overwinning en 400.000 euro per gelijkspel dat in de groepsfase is behaald. Een derde plek in de poule levert nog eens 200.000 euro op.

Ajax won twee keer en speelde één keer gelijk, dus komt uit op een totaal van 9,4 miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.