AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Stekelenburg 79 minuten verwijdert van record

Het duel tussen Nederland en Kameroen is voor het team van bondscoach Bert van Marwijk enkel van belang voor de de eindpositie in de groep, plaatsing is al zeker. Voor Maarten Stekelenburg staat er echter ook een een record op het spel.

Sinds zijn WK-debuut kreeg Stekelenburg nog geen goal tegen. Het record staat bij Oranje op naam van Jan Jongbloed, die tijdens het WK in 1974 na 258 minuten zijn eerste tegentreffer te verwerken kreeg, zo meldt De Telegraaf. Jongbloed won het eerste duel met 2-0 van Uruguay, het tweede duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Ruud Krol was uiteindelijk de speler die Jongbloed passeerde. De verdediger schoot in eigen goal tijdens het duel met Bulgarije, dat uiteindelijk met 4-1 verloor van het Nederlandse team. Mocht Stekelenburg tijdens het duel met Kameroen zijn doel minimaal 79 minuten schoon weten te houden, dan verbreekt hij het record van Jongbloed. In de eerste twee duels, met Denemarken en Japan, hield de Ajacied ‘de nul’.

Recordinternational Edwin van der Sar leek tijdens het WK in 1998 het record van Jongbloed te breken. Na een doelpuntloze remise tegen België volgde een 5-0 zege op Zuid-Korea. In het derde groepsduel stond Nederland op een comfortabele 2-0 voorsprong, toen Mexico na 75 minuten de aansluitingstreffer scoorde.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.