AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Cruijff: Elia ideale vervanger van Robben

Johan Cruijff ziet in Eljero Elia de ideale vervanger voor de geblesseerde Arjen Robben. Dit zegt hij in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

Cruijff: “Het aanbod blijft groot en de keuzes ruim. Neemt niet weg, dat spelen mét of zonder Robben een enorme slok op een borrel scheelt. Ik ben een fan van hem, omdat hij altijd diepte maakt. Elia heeft dat ook. Het voordeel is, dat de verdediging van de tegenstander altijd een paar stappen terug moet doen. Met de anderhalve meter extra ruimte die dan ontstaat, krijg je meer mogelijkheden voor de één-twee en combinaties. Dat luistert dus vrij nauw”.

Volgens Cruijff beschikken Robben en Elia over kwaliteiten, die Oranje goed van pas komen. “Het zijn bijzondere aanvallers met andere kwaliteiten dan jongens als Kuyt, Afellay en Van der Vaart. Alle drie ook uitstekende voetballers met heel specifieke eigenschappen. Alleen willen ze, in tegenstelling tot Robben en Elia, de bal het liefst in de voeten hebben. Met het risico, dat je jezelf soms als team gaat opsluiten. Daarom is het ook zo belangrijk om als team diepte te maken”, aldus Cruijff.

One thought on “Cruijff: Elia ideale vervanger van Robben

  1. Tja, zeer jammer.Voor ons duebbl zuur.Eerst onze hoop gevestigd op een pup van Piet z’n hond (sorry, ben de naam ff kwijt)Dit is niet gelukt.via Piet dus bij jou terecht gekomen.En nu lukt het helaas weer niet.We blijven in blije afwachting voor de toekomst.Een berner komt er wel, het is meer de vraag, wanneer dus.Wat zeggen ze in zo’n geval ?Gewoon doorgaan, en vertrouwen houden.Groet, Floris.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.