AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Christian Eriksen jongste deelnemer aan WK 2010

Ajacied Christian Eriksen is de jongste deelnemer aan het WK in Zuid-Afrika.

In 1992 zag de Deen op Valentijnsdag het levenslicht. Bij aanvang van het evenement zijn we exacte 18 jaar en 117 dagen verder. Vincent Aboubakar van Kameroen kwam 23 dagen eerder ten aard en moet het doen met een tweede plek. Chris Wood van Zeeland completeert de top drie.

Op een record maakt de jongeling echter geen kans. Norman Whiteside maakte als 17-jarige (en 41 dagen) in 1982 al zijn debuut voor Noord Ierland. De jongste doelpunten maker op het WK zal hij ook niet worden. Wereldlegende Pelé scoorde in 1958 toen hij 17 jaar en 239 dagen jong was.

Het verschil tussen Eriksen en James, oudste speler op het WK, bedraagt maarliefst 21 jaar. Sander Boschker neemt in dat klassement de tweede plaats in. De doelman van FC Twente is eveneens 39, maar 80 dagen jonger dan zijn Engelse collega.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.