AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ocampos terug naar Sevilla, Ajax acht miljoen euro lichter’

Het huwelijk tussen Lucas Ocampos en Ajax is uitgelopen op een regelrechte ramp. De Argentijn werd deze zomer voor maar liefst vier miljoen euro gehuurd van Sevilla maar trainer Alfred Schreuder stelt hem niet op. Nu meldt het Spaanse Relevo dat de aanvaller op korte termijn zal gaan terugkeren bij zijn oorspronkelijke werkgever. Sevilla zou daarbij Ajax ‘onder druk’ hebben gezet om zo min mogelijk geld te hoeven inleveren op de huursom.

Ocampos werd in de slotdagen van de zomerse transfermarkt nog gehaald door Ajax, dat de aanvaller voor een jaar zou huren van Sevilla. Ocampos kwam echter nauwelijks aan spelen toe in Amsterdam en onder Schreuder hoeft de aanvaller ook de rest van het seizoen niet op veel speelminuten te rekenen.

Er zou al langer sprake zijn geweest van een terugkeer van Ocampos naar Sevilla, die in eerste instantie zelfs door Ajax gekocht zou worden van de Spaanse club. Daar stak de Raad van Commissarissen destijds echter een stokje voor. Daardoor bleef het bij een huurdeal, waarbij Ajax een huursom van vier miljoen euro moest betalen aan Sevilla.

Relevo meld echter dat om een totale huursom van negen miljoen euro zou gaan, wat er mogelijk op zou duiden dat Ajax ook het salaris van Ocampos voor zijn rekening moest nemen. Naar verluidt hoeft Sevilla slechts een miljoen in te leveren, waardoor het alsnog acht miljoen euro tegemoet kan zien. Ocampos speelde in totaal zes wedstrijden voor Ajax en kwam daarin niet tot scoren.

One thought on “‘Ocampos terug naar Sevilla, Ajax acht miljoen euro lichter’

  1. Klasse onderhandeld door de TD !!!!!!!!!
    ik denk dat een geen club bestaat in Europa die en € 4.000.000 huursom betaald en dan ook nog volledig salaris van € 5.000.000 betaalt
    Kan bij Ajax dan NIEMAND meer onderhandelen ???
    Ajax gooit miljoenen over de balk alsof het geld niet op kan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.