AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft gewoon geen kwaliteit’

Analist en voormalig voetballer Kenneth Perez is kritisch op Ajax. Zo vraagt hij zich af of de Amsterdammers geen spelers hebben rondlopen in de jeugdopleiding van het kaliber Calvin Bassey en Jorge Sanchez.

Ajax verspeelde zaterdagavond voor de vijfde opeenvolgende keer puntenverlies in de Eredivisie: 0-0 tegen FC Twente. Devyne Rensch pakte voor rust een rode kaart. “Ajax was tot de rode kaart een absolute schande, zo ongelooflijk slecht”, stelt Perez in Dit was het Weekend. “Dat is niet zo gek als vier van de zes spelers, die daaraan meedoen, totaal niet lekker aan de bal zijn.”

Perez vervolgt: “Bassey is nu een bekend verhaal. Hij heeft veel snelheid, kan veel lopen en veel energie, maar aan de bal… Sánchez is misschien nog erger dan Bassey. Die twee heb je dus voor dertig miljoen gehaald. Heb je dat zelf echt niet ergens in de opleiding?”

Ook Edson Álvarez en Davy Klaassen staan ter discussie. Perez: “Álvarez werd een beetje verbloemd door al die andere goede spelers, maar nu wordt hij eerder gezocht. Klaassen is ook niet iemand die heel graag de bal wil hebben, hij moet het laatste station zijn. Dan heb je Taylor en Álvarez over, dan krijgt Álvarez de helft van de keer de bal. Nou, dat is niet best.”

De conclusie? “Wat Ajax mist zijn gewoon kwaliteitsaankopen. Dit zijn wel aankopen, maar die hebben geen kwaliteit.” Tegen Feyenoord móét er geleverd worden om bij te blijven. “Maar de vraag is: heeft Ajax nu de kwaliteitsspelers die dat kunnen? Ajax is natuurlijk ver beneden hun eigen standaard.”

One thought on “‘Ajax heeft gewoon geen kwaliteit’

  1. Rensch – sanchez – bergwijn moeten vervangen worden
    Alvarez em Kudus verkopen en voor het ontvangen geld ( € 80 M ) 3-4 toppers halen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.