AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ryan Gravenberch weigerde topaanbieding van Ajax’

Ryan Gravenberch speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De middenvelder heeft een vijfjarig contract getekend bij Bayern Munchen. Ook Ajax deed hem een royale aanbieding maar toch maakt hij de overstap.

Gravenberch vertelde dan ook dat het geen moeilijke keuze was. “In oktober heb ik de trainer Julian Nagelsmann, sportvoorzitter Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe in een hotel op Schiphol ontmoet. Het plan dat ze me schetsten, klopte gewoon.” De middenvelder was direct onder de indruk van Bayern en zag daardoor niet de noodzaak om bij te tekenen in Amsterdam. “Uiteindelijk heeft Ajax me een vorstelijke aanbieding gedaan. En als Bayern niet zo’n goede indruk had gemaakt, had ik zeker bijgetekend. Of ik klaar voor de Bundesliga ben, is een lastige vraag. Maar ik heb dat gevoel zeer zeker.”

De middenvelder kijkt in ieder geval met een goed gevoel terug op zijn periode bij Ajax. “Bij Ajax heb ik vier jaar in het eerste mogen uitkomen, heb ik meer dan honderd wedstrijden gespeeld, drie landstitels en twee bekers gewonnen en zijn we tot de knock-outfase van de Champions League doorgedrongen. Ik verlaat Ajax trots en ga de club missen.” Gravenberch is dan ook blij dat de club nog een mooie transfersom aan hem heeft kunnen verdienen. “Ik heb daar twaalf jaar rondgelopen en Ajax heeft me gemaakt tot de speler die ik nu ben. Ik vind het logisch dat Ajax iets aan me verdient, omdat de club altijd goed voor me is geweest. We gaan als goede vrienden uit elkaar. Mijn liefde voor de club zal altijd blijven.”

One thought on “‘Ryan Gravenberch weigerde topaanbieding van Ajax’

  1. Ryan Gravenberch: veel succes daar maar je bent en blijft een Ajacied !!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.