‘Ajax is in februari al kampioen van Nederland’

Analist Hugo Borst denkt dat Ajax maar weinig te vrezen heeft van de concurrentie in Nederland. Hij denkt dan ook dat de Amsterdammers in februari al kampioen van Nederland zullen zijn.

De columnist schrijft in het AD: “Begin februari krijgt Ajax, dan landskampioen na een 17-1 overwinning op Sparta, de schaal uitgereikt. Zou het niet leuk zijn, dacht ik zo, om begin mei een kleinere schaal uit te reiken aan PSV of Feyenoord? Vanwege plek 2, het maximaal haalbare. The best of the rest, en dan een flink bierviltje van zilver, een schaaltje.”

Elke prijs is er één, vindt Borst. “Dat zilveren schaaltje moet echt gevierd worden. Als hoofdprijs. Want dat is het. Het schaaltje is geen troostprijs, maar een hoofdprijs! Want het is het hoogst haalbare in een competitie waarin geen maat staat op die andere club.”

One thought on “‘Ajax is in februari al kampioen van Nederland’

  1. Robin Hagendoorn says:

    Helemaal mee eens! De inkmsten uit de Champions League zijn zo hoog vergeleken met de TV inkomsten en de inkomsten uit de andere Europese competities, dat het kopen van de beste spelers van de concurenten geen utopie is, maar al gebeurd. Met Steven Berghuis is de aanvoerder van Feyenoord gekocht; dat was lang onenkbaar. Bovendien krijgen de spelers van Ajax ook wedstrijden met veel weerstand en tegen de beste spelers van Europa voorgescholteld; daar kunnen ze alleen maar beter van worden en heel veel van leren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.