‘Louis van Gaal wil luisteren naar aanbod van de KNVB’

Frank de Boer werd gisteren ontslagen door de KNVB als bondscoach van Oranje en dus moeten ze opzoek naar een vervanger. Louis van Gaal is eventueel wel bereid om te luisteren naar een aanbod van de KNVB. Dit weet de Volkskrant te melden.

Het medium schrijft: “De hamvraag bij de zoektocht naar een nieuwe bondscoach is: durft de KNVB nog één keer bij Louis van Gaal aan te kloppen? Een jaar geleden sloeg de bond hem categorisch over. Nu staat Van Gaal (69) opnieuw niet bij voorbaat onwelwillend tegenover een derde dienstverband als bondscoach. Ze kunnen in elk geval bellen.”

De KNVB kondigde de zoektocht naar een ‘echte baas’ aan. “In navolging van De Boers voorganger Ronald Koeman. Vorige keer, na het vertrek van Koeman, had het eenvoudig kunnen zijn. Louis van Gaal was bereid. En hij is al jaren een baas. Hij is officieus gepensioneerd, maar zo’n overzichtelijke klus, van september tot het EK, had hij best gewild. Hij zat naast de telefoon, maar wie ook belde, geen KNVB.”

Daar voegt de Volkskrant aan toe: “Van Gaal kwam op geen lijstje voor. Dat maakt het nu lastiger om aan te kloppen bij de man die stil leeft in de Algarve. Dat ze hem de vorige keer oversloegen, zal een reden hebben. Misschien acht Zeist zijn persoonlijkheid te sterk. En de spelers hielden de duidelijk aanwezige Van Gaal af. Ze zeiden dat ze voort wilden op de lijn van Koeman, met veel eigen verantwoordelijkheid. Ze overschatten zichzelf, zo is gebleken, al speelde mee dat de aanvoerder, Virgil van Dijk, wegviel en daarmee de hiërarchie diffuus werd.”

2 thoughts on “‘Louis van Gaal wil luisteren naar aanbod van de KNVB’

 1. Bert van der Put says:

  Een enorme terugval in de belangstelling voor het Nederlands Elftal dreigt.
  Om deze te voorkomen moet er nu snel een top-opvolger voor Frank de Boer komen. Mocht dit op korte termijn niet lukken , dan zou ik desnoods de trainingen van het Nederlands Elftal beurtelings door de topcoach van PSV , Ajax en Feijenoord laten leiden. De verantwoordelijkheid voor de opstelling voor de wedstrijden tegen Noorwegen en Montenegro zou ik dan even door deze trainers , samen met de spelersraad , laten nemen. Ik weet , dat dit een knutseloplossing van het eerste soort lijkt , maar zeg maar eens dat Roger Schmidt , Erik ten Hag en Arne Slot geen verstand van voetballen hebben.
  Wie op de bank moet zitten tijdens voornoemde wedstrijden? Zolang er geen top-opvolger voor Frank de Boer is , gewoon Dwight Lodeweges laten doen.
  Hopelijk is dit allemaal niet serieus te nemen en zit er gauw genoeg een tot de verbeelding van iedereen aansprekende coach in de bossen van Zeist.

 2. Robin Hagendoorn says:

  Dwight is helaas ook opgestapt; dat is dus geen oplossing. Ik ben het eens dat er snel een goede coach moet komen; maar vanwege het verschil in inzicht is het toch niet aan te raden, deze 3 coaches samen verantwoordelijk te laten zijn voor Oranje.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.