‘Brian Brobbey wil toch in Amsterdam blijven’

Brian Brobbey tekende onlangs een contract bij RB Leipzig maar daar lijkt hij alweer spijt van te hebben. Hij zou daarom graag in Amsterdam willen blijven.

“Ik vind het eigenlijk wel logisch”, reageert Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Zeker als je weet dat Brobbey bij Overmars heeft aangegeven dat hij liever niet meer naar Leipzig gaat. Je kunt zeggen dat het belachelijk is om geld te betalen voor een speler die zelf opgeleid is, maar Ajax krijgt er nu helemaal niks voor.”

Ajax moet dus wel fors betalen voor een huidige selectiespeler uit de eigen jeugd. Een bizar scenario, maar weet Verweij: “Als je hem voor zeven miljoen – daarover wordt gesproken – terugkoopt en je kunt hem voor een De Ligt- of De Jong-prijs verkopen, dan heb je een hele goede koop gedaan.”

Brobbey zal wel moeten inleveren voor een langer verblijf bij Ajax. “Je hoort verhalen dat hij daar ongeveer vier miljoen euro netto kan verdienen. Dat kan hij bij Ajax niet. Ajax bood hem één miljoen bruto, maar zijn zaakwaarnemer wilde voor hem anderhalf miljoen per jaar. Daarop liep het stuk tussen Ajax en Brobbey. Hij zal terug moeten van vier miljoen netto naar één tot anderhalf miljoen bruto.”

2 thoughts on “‘Brian Brobbey wil toch in Amsterdam blijven’

  1. andersom lijkt me, terug moeten van vier miljoen netto naar één tot anderhalf miljoen bruto.”

  2. Ik denk dat Marc ‘Netto’ wel een financieel ‘constructietje’ zal bedenken waarbij Ajax zo min mogelijk risico loopt en er toch wat aan overhoudt op den duur. Een ezel stoot zich immers geen twee keer aan dezelfde steen. Maar er zijn natuurlijk grenzen aan wat je voor ‘prins’ Brobbey zou moeten doen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.