Vermoedelijke opstelling van Ajax vanavond tegen AS Roma

Ajax speelt vanavond in de Europa League de returnwedstrijd tegen AS Roma. De Amsterdammers zullen aan de bak moeten. Vorige week werd er immers met 1-2 verloren. Het AD verwacht dat de schorsing van Devyne Rensch goed nieuws is voor Perr Schuurs, die hierdoor zijn plekje centraal in de achterhoede weer in mag nemen in de Europa League-return tegen AS Roma. Jurriën Timber verschuift naar de positie van rechtsback.

Rensch pakte vorige week donderdag een gele kaart en liep daarmee een schorsing op voor de return tegen Roma in het Stadio Olimpico. Zuur voor de jonge rechtsback, die het veld afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk met een bovenbeenblessure moest verlaten. Verwacht wordt dat Timber zijn plek overneemt, waardoor er centraal achterin weer een plekje vrijkomt voor Schuurs. Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez completeren de achterhoede.

Kjell Scherpen zit in Rome zo goed als zeker weer op de bank. Maarten Stekelenburg is hersteld van een knieblessure en gaf woensdag op de persconferentie al aan dat hij er klaar voor is om onder de lat plaats te nemen.

Het AD verwacht dat dit de enige wijzigingen zullen zijn die trainer Erik ten Hag door gaat voeren. Het middenveld en de voorhoede worden gevormd door de spelers die ook vorige week in de basis begonnen in de Johan Cruijff Arena.

De vermoedelijke Ajax-opstelling:
Stekelenburg; J. Timber, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadic, Neres.

One thought on “Vermoedelijke opstelling van Ajax vanavond tegen AS Roma

  1. Bert van der Put says:

    Ik vind de achterhoede niet genoeg Roma-proof. Ik denk zo maar , dat
    Alvarez vanavond beter naast Martinez zou kunnen staan. Deze twee hebben bewezen dat aan te kunnen. Op het middenveld is er zodoende plaats voor
    Kudus. Diens behendigheid en snelheid zijn nodig om tot snelle spelverplaatsingen te kunnen komen. De kansen , die Kudus vervolgens krijgt , moet hij er dan wel in schieten. Waarom niet meteen met meer stootkracht beginnen en onze super – sub Brobby ( ik schrijf hem fout ) er in? De Romeinen mogen in geen geval het eerste scoren, dan zie ik het goed komen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.