AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Jol geen Ajax-coach, een Ajax-coach heeft stijl’

Ronald de Boer vond Martin Jol niet bij Ajax passen. De Haagse oefenmeester en de Amsterdamse club gingen eind 2010 uit elkaar. Ronalds broer Frank de Boer nam toen het stokje over als hoofdtrainer.

De laatste wedstrijd van Jol was tegen NEC. “Toen wist ik zeker dat het zo niet verder kon”, aldus Ronald de Boer. “Er zat helemaal geen lijn in het spel, het was een soort veredeld countervoetbal. Lange ballen naar voren en dan hopen op een bevlieging van Luis Suarez of Mounir El Hamdaoui. Dat voetbal hoort niet bij Ajax. Ik heb geen traan gelaten om het ontslag van Jol.”

“Begrijp me goed, Jol is best een goede trainer, maar niet voor Ajax. Toen ik hem voor het eerst langs het veld zag staan in trainingspak en met een petje op, was het voor mij al klaar. Dan ben je voor mij geen Ajax-coach. Die heeft namelijk stijl. Maar in een andere omgeving zou hij best goed kunnen werken. Er zijn zat clubs die zijn filosofie wel volgen”, vertelt de oud-Ajacied in NUsport.

Vanaf volgend seizoen zal De Boer een rol vervullen bij de A1 van Ajax. Assistent worden van zijn tweelingbroer Frank zag hij niet zitten. “Dat was geen optie. Daar krijg je alleen maar scheve gezichten van. Dan krijg je het Cock Jol-effect, dat moet je niet willen. Ik wil het vak langzaam onder de knie krijgen en af en toe ook m’n handen vrij hebben om bijvoorbeeld naar Qatar te gaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.