AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Blind krijgt dubbelrol bij Ajax’

Danny Blind heeft het komende halfjaar een dubbelrol bij Ajax. De voormalig profvoetballer is de rechterhand van hoofdtrainer Frank de Boer, daarnaast zal hij zich ook inwerken als technisch manager.

Blind is akkoord gegaan met de dubbelrol en heeft komende week al zijn eerste gesprek als technisch manager op de agenda staan, zo meldt De Telegraaf. In de zomer wordt bekeken welke rol de Zeeuw volgend seizoen in zal vullen in Amsterdam.

Frank de Boer, die na het vertrek van Martin Jol drie wedstrijden als interim-trainer op de bank zat, zal naar verwachting deze week een meerjarig contract tekenen. Bij Ajax hoopt men ook nog steeds dat het Hennie Spijkerman los kan weken uit Zuid-Afrika, waar hij werkzaam is voor Ajax Cape Town. Spijkerman wordt gezien als de ideale ervaren assistent-trainer voor De Boer.

De definitieve invulling van de nieuwe technische organisatie moet pas voor het seizoen 2011-2012 helemaal staan. Op dit moment kan dat nog niet, omdat Rik van den Boog op de achtergrond gesprekken voert met Johan Cruijff over de ideale technische organisatie. Daarnaast wil ook de ledenraad nadrukkelijk wat te zeggen hebben over de technische indeling. De nieuwe ledenraad moet zich echter nog settelen in de huidige Ajax-cultuur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.