AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Sneijder: ‘Jol was te machtig bij Ajax’

Wesley Sneijder houdt zijn voormalig werkgever Ajax nog steeds nauwlettend in de gaten. De middenvelder komt momenteel uit voor Internazionale, maar was tussen 2002 en 2007 actief bij de Amsterdammers. De 73-voudig international heeft dan ook een duidelijke mening over Martin Jol. Volgens de geboren Utrechter had de oefenmeester teveel macht bij de hoofdstedelingen.

“Ik denk dat Jol een goede trainer voor Ajax was, maar hij had teveel macht. Als het je filosofie is om spelers op te leiden in een 4-3-3 systeem moet de hoofdtrainer geen 4-4-2 mogen spelen”, zei Sneijder in gesprek met Voetbal International. “Leo Beenhakker, Martin van Geel en Louis van Gaal hadden allemaal hun voor- en nadelen, maar bewaakten wel kernwaarden van Ajax. Hun deur stond ook altijd open. Als speler vond ik dat erg prettig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.