AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Tahamata: ‘Ajax is niet menselijk genoeg’

Na een dienstverband van tien jaar in de jeugdopleiding van Ajax vertrok Simon Tahamata in 2009 naar Al-Ahly. Van een echt afscheid kwam het echter niet. Hij vindt het typerend voor de club.

Toen Tahamata kort na zijn vertrek naar Saoedi-Arabië even terug was in Amsterdam, kwam hij Danny Blind – toen nog verantwoordelijk voor de opleiding – tegen. “Tja Simon, we moeten misschien nog iets voor jou doen, hè. Soort afscheid of zo, zei Blind”, vertelt de oud-speler van Ajax in Voetbal International. “Die toon, na al mijn jaren trouwe dienst bij de club. Laat maar, antwoordde ik, het hoeft niet van mij.”

“Op mijn laatste werkdag was er buiten de jeugdafdeling niemand die afscheid kwam nemen. Typerend voor Ajax, vrees ik”, haalt Tahamata uit. “Op menselijk vlak schiet de club tekort. Als je ook ziet hoe sommige mensen de afgelopen tijd reageren op Johan Cruijff, die als een zeikerd werd afgeschilderd. Schandalig gewoon.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.