Hoe gokken op Ajax jouw inzet verviervoudigt!

Hoe gokken op Ajax jouw inzet verviervoudigt!

In het nieuwe seizoen is Ajax nog niet geweldig gestart. De eerste wedstrijd op bezoek bij Sparta werd nog redelijk gemakkelijk omgezet in een overwinning, maar daarna kwam de klad er wat in. Roda JC en Willem II bleken behoorlijke obstakels en door die twee duels raakte Ajax al op een achterstand van vier en vijf punten op respectievelijk PSV en Feyenoord. Tegen Go Ahead Eagles werd de rug gerecht, al zijn de bookmakers sceptisch over de titelkansen van Ajax. ​Gokken op Ajax lijkt simpel, maar schijn bedriegt.

Ondanks het aantrekken van Hakim Ziyech en Bertrand Traoré zijn de bookmakers het redelijk met elkaar eens welke club dit seizoen de schaal mag gaan liften. Als je de hoogste odd pakt kun je je inzet keer vier zien gaan wanneer je durft te stellen dat Ajax kampioen wordt. Bij PSV ligt diezelfde odd ‘slechts’ op 1.75. Wat dat betreft een enorm verschil. De bookmakers zien PSV momenteel als de grote favoriet voor de titel, maar is dat wel zo terecht? Vergeet niet dat PSV pas op de laatste speeldag van de competitie kampioen werd en dat alleen omdat Ajax verzuimde de Graafschap te verslaan. Loftrompet voor de Eindhovenaren óf gewoon een keertje ‘Lucky PSV’?

Ajax komt vanzelf op gang

Uiteraard is Ajax dit jaar slecht begonnen, al heeft Peter Bosz de beschikking over een zeer onervaren maar talentvolle ploeg. De aangetrokken Colombianen Davinson Sanchez en Matteo Cassierra zijn jong, maar hebben wel degelijk potentie. Uit de eigen jeugd klopt Abdelhak Nouri al een tijdje aan de deur, terwijl Donny van der Beek zijn kwaliteiten al heeft getoond. Het kan dus even duren voordat de Ajax-trein echt op stoom is, maar dat deze ploeg barst van talent staat buiten kijf. Combineer het talent en de potentie met de ervaring van spelers als Davy Klaassen, Joël Veltman en Hakim Ziyech, dan is Ajax zeker een goede uitdager voor landskampioen PSV. Het is wat dat betreft vreemd dat de bookmakers de odds van een Amsterdams feestje zo hoog leggen. Ter vergelijking: de laagste odd van een kampioenschap van Feyenoord is 4.80. Dat scheelt niet zoveel, terwijl de kansen op de titelwinst van de Rotterdammers toch echt een stuk minder groot zijn.

Achterstand overbrugbaar

Dit zijn wat dat betreft misschien wel buitenkansjes. Uiteraard gaat Ajax het PSV erg moeilijk maken. De Eindhovenaren mogen weer in de Champions League aan de bak en dat kost kracht. De laatste jaren heeft Ajax niet echt te kennen gegeven de Europa
League heel belangrijk te vinden, althans zo kwamen de resultaten over. Met dit in het achterhoofd, zou Ajax minder moeite hebben met het herstarten na een Europees duel.

Het is dus absoluut een weddenschap om in de gaten te houden. De bookmakers schatten de kansen voor Ajax laag in, maar inmiddels weet een ieder hoe onvoorspelbaar de Nederlandse Eredivisie is. De bookmakers denken dat de kans dat PSV kampioen wordt ongeveer op 57% ligt. De kans dat Ajax kampioen wordt op 25% gezet en dat terwijl het gat momenteel slechts drie punten bedraagt. De laatste keren dat Ajax kampioen werd, moest er iedere keer een flinke achterstand worden goed gemaakt. Wie zegt dat ze dat dit jaar niet weer kunnen opbrengen?

Helpt Ajax jou aan een dikke portemonnee?

Geloof jij ook nog steeds in de titelkansen van Ajax? Dan is deze weddenschap zeker leuk om mee te spelen. Het is echter van belang dat je de juiste bookmaker uitzoekt, met de daaraan gekoppelde bonusactie. Er zijn bijvoorbeeld bonussen die je eerste storting verdubbelen waardoor een weddenschap als deze helemaal interessant is om te spelen. Heb jij vertrouwen? Zet in op een kampioenschap van Ajax en zie je inzet keer vier gaan!